Kuracie kúsky v pivnom cestíčku

emko ~ 21. február 2019 - 10:13

Kuracie mäso namočené a vysmažené v pivnom cestíčku je veľmi chutné, vďaka chrumkavosti samotného cestíčka. Nie je to nič náročné, pretože než podkysne cestíčko, medzitým sa akurát odleží mäso. V tomto cestíčku je možné pripravovať aj iné mäso (morčacie, panenka alebo kúsky ryby). Je to výborný recept pre rýchlu večeru so zeleninovým šalátom, alebo keď príde návšteva.

Suroviny
Cestíčko:
 
 
podľa potreby
 
 
 
Ostatné:
 
 
Sezóna

Do väčšej misky dáme múku (asi dva hrnčeky), urobíme v nej jamku a nalejeme čierne pivo (asi 2 hrnčeky). Metličkou vymiešame na hustotu lievancového cestíčka. Pridáme trocha soli a asi 1 čajovú lyžičku sušeného droždia. Premiešame, zakryjeme utierkou a dáme na teplé miesto podkysnúť asi na dve hodiny.

Medzitým si nakrájame mäso na väčšie rezance a osolíme ho. Môžeme pridať cesnak, bylinky, aké máme radi. Mäso pokvapeme olejom a necháme ho marinovať kým cestíčko kysne.

Potom cestíčko premiešame. Ak je husté, prilejeme trocha vody. A už len kúsky mäsa obaľujeme v múke, potom v cestíčku a rovno smažíme na panvici s dostatočným množstvom oleja, aby v ňom kúsky plávali. Vysmažíme z oboch strán, necháme na papierovom obrúsku osušiť od prebytočného tuku a ihneď môžeme degustovať.

Komentáre

fejton1 ~ 5. apríl 2016 - 11:14

ale neviem či by som mohol šoferovať ked je tam pivo.

0

yshish ~ 6. jún 2013 - 5:10

to testicko je opravdu vyborne. zkousela jsem v nem obalit marinovane sojove nudlicky a moc jsme si pochutnali. zbylo mi jeste dost testicka, tak jsem ho dala do zakryte nadoby do chladnicky. myslite, ze se da jeste pouzit, kdyz je z uterniho vecera? dekuji.

0

Tana ~ 6. jún 2013 - 5:15

In reply to by yshish

Najskôr by som ho doporučila ovoňať, aby nebolo skysnuté...ak je v poriadku, môžeš ho použiť, oživila by som ho čerstvou vlažnou vodou a trochou múky, ako kvások keď sa prikrmuje... a nechala pri izbovej teplote chvíľu podkysnúť. Potom ho môžeš použiť. Pekný deň.

0
Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:

Zdielaj