Kuracie špízy s arašidovou omáčkou

emko ~ 24. júl 2019 - 7:22

Tieto grilované kuracie špízy sú krásne šťavnaté, jemne pikantné a s arašidovou omáčkou parádne osviežujúce. Rada ich robím pre návštevy a majú vždy veľký úspech. Kuracie mäso je možné nahradiť hovädzím. Ak máte chuť grilovať podľa trošku exotickejšieho receptu, tak určite vyskúšajte :)

Suroviny
Marináda:
 
 
1
ks
1
PL
Omáčka:
 
 
150
g
 
 
Sezóna

Najprv si asi na pol hodinu namočíme do vody grilovacie ihlice.

Mäso nakrájame na tenké plátky. V miske zmiešame suroviny na marinádu a mäso v nej dobre premiešame. Marinujeme aspoň hodinu, kľudne však aj viac. Prípadne si mäso pripravíme vopred a marinujeme cez noc.

Mäso napichujeme na ihlice a môžeme začať grilovať.

Špízy grilujeme tak, aby bolo mäso prepečené na strednom plameni. Môžeme pridať obľúbenú zeleninu. Kvalitná originálna liatinová platňa na grilovanie od tradičného švédskeho výrobcu Skeppshult

Omáčku pripravíme ľahko rozmixovaním arašidov v kokosovom mlieku. Stačí pridať trošku limetkovej šťavy, dosoliť a dokoreniť podľa chuti.

Podávame ihneď. Dobrú chuť :)

Komentáre

emko ~ 23. máj 2014 - 14:11

In reply to by serpico

vdaka :)
su fakt dobre..

si pamatam, raz som robila catering na lyziarskom svahu v Peci pod Snezkou..a okrem klasickych klobas sme grilovali aj tieto spizy a aj ked klobasy vyhravali, vela ludom to prislo ako prijemne prekvapenie a zmena :)

0
Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!

Zdielaj