Lekvárová bublanina

emko ~ 7. február 2024 - 4:29

Aj také dni sú, mám na mysli tie predvýplatové... A veru aj vtedy máme chuť na sladké, niečo rýchle a lacné.

Toto je recept na koláč bez vajec. Ovocie na vrch môžete použiť aké máte radi čerstvé, ale aj zo stečeného kompótu. Bublanina nie je presladená a je krásne šťavnatá.

Ďalšou variantou tohoto cesta je - vynechať ovocie, pridať perníkové korenie a máte fantastický lekvárový perník. Tak hor sa do pečenia!

Suroviny

Postup je jednoduchý, všetky suroviny dáme do misy a ponorným mixérom rozmixujeme. Ak ho nemáme, tak najskôr v mlieku vymiešame ohriaty lekvár (aby nebol tuhý), pridáme cukor a múku a nakoniec sódu bikarbónu. Cesto vylejeme na plech, ktorý je dobré vymastiť a vysypať múkou. Pripravíme ovocie, napríklad čerstvé čerešne. Na cesto poukladáme ovocie.

Plech vložíme do vopred vyhriatej rúry na 180 stupňov a pečieme asi 40 minút. Pre istotu vyskúšame špajdľou, či nie je bublanina v strede surová. Ak áno, pečieme ďalej, ale vrch bublaniny prekryjeme papierom na pečenie. Upečenú bublaninu necháme vychladnúť a pokrájame.

Komentáre

Jancika82 ~ 29. marec 2018 - 14:48

Myslíš, že môžem použiť aj mrazené čučoriedky? Bude to chutné?

0
Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:

Zdielaj