Losos s medovou omáčkou

emko ~ 7. august 2013 - 11:07

Jednoduchý rýchly recept na prípravu rybky s výbornou omáčkou.

Suroviny
4
porcie
 
štipka
1
PL
1
ks
1
ks
 
štipka
2
strúčiky
1
šálka
1
PL

Na troške olivového oleja opečieme plátky lososa, ktoré sme predtým pokapali citrónovou šťavou a osolili. Plátky opekáme najprv zo strany kde je koža, ktorú sme predtým ponarezali.

Opečieme aj z druhej strany, ale už len na slabučkom plameni a fakt chvíľku, aby sme lososa nevysušili. Odložíme ho bokom, zakryjeme alobalom a dáme do teplej rúry po dobu, než urobíme omáčku.

Na panvici na olivovom oleji orestujeme na celkom jemno nasekanú šalotku, postrúhaný kúsok zázvoru a nasekanú chilli papričku. Podlejeme trochou vína a prevaríme. Ochutíme soľou, pretlačným cesnakom a lyžicou medu. Pridáme nasekané čerstvé bylinky. Napríklad šalviu a oregáno. Omáčku zredukujeme a zjemníme maslom, ktoré nám ju pekne zahustí.

Podávame s varenými zemiakmi. Lososa prelejeme omáčkou.

Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:

Zdielaj