Mandľový korpus

emko ~ 30. jún 2015 - 14:04

Ďalší recept bez múky.

Použila som mandľovú múčku, trstinový cukor a vajíčka.
Z troch surovín sa dá vykúzliť fantastický nadýchaný korpus.
Potrieť, alebo naplniť ho môžete čímkoľvek, čo máte radi. Či už použijete žĺtkový, kávový alebo iný krém, je to len na vás. Výborný je aj krém z mascarpone.
Ja som dnes dala len domáci malinový džem.
Piekla som vo forme s priemerom 28 cm.

Suroviny
Korpus:
 
 
5
ks

V miske vyšľaháme žĺtky s cukrom do hustej peny a v druhej miske vyšľaháme tuhý sneh z bielkov.

K žĺtkom pridávame po lyžici mandľovú múčku striedavo s bielkami. Netreba žiadne kypridlo. Jemne premiešame a cesto vylejeme do vymazanej a vysypanej tortovej formy. Vložíme do vopred vyhriatej rúry na 160 stupňov a pečieme asi trištvrte hodiny.

Po vychladnutí tento jemný nadýchaný korpus natrieme ľubovoľným krémom.

Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:

Zdielaj