Medové kuracie stehná s hruškovým čatní

emko ~ 9. september 2016 - 12:27

Kuracie stehná jemne potierané medovou marinádou nie sú až tak sladké, ako by sa zdalo. Hruškového čatní je zase ostro-kyslo-sladké. Občas je chuť aj na takéto kombinácie :)

Suroviny
 
 
Medová marináda:
 
 
1
PL
Hruškové čatní:
 
 
150
ml
50
g
100
g
 
 

Hrušky očistíme a pokrájame na kúsky. Vložíme do hrnca spolu s na jemno nasekanou šalotkou. Podlejeme vínom a pomaly dusíme pod pokrievkou. Hrušky pustia šťavu, hrniec odokryjeme, pridáme ostatné koreniny podľa chuti a necháme pomaly variť, kým hrušky nezmäknú a neodparí sa skoro všetka tekutina.

Kuracie stehienka deň vopred nasolíme. Pripravíme marinádu na potieranie. Stehná málinko podlejeme vodou a dáme piecť. Asi v polovici pečenia začneme potierať marinádou a sledujeme, ako sa mení farba. Pečieme asi hodinu, mäso bude šťavnaté a jemne slané, no kôrka chrumkavá a medová.

Komentáre

lyali ~ 2. október 2013 - 5:14

Hrušky natrhané, teším sa aj na Tvoje čatní z nich :-)

0

jerica ~ 2. október 2013 - 4:48

Táni,to je super inšpirácia, ovocie milujem ako prílohu, určite upečiem.
pozdravujem :-)

0
Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:

Zdielaj