Šampiňónové soté

emko ~ 22. január 2014 - 4:38

Bezmäsitú verzia soté z čerstvých šampiňónov ako minútku. Aj bezmäsité obedy môžu byť veľmi chutné, rýchle, jednoduché a pritom môžu pekne vyzerať.

Rozpis surovín je pre 4 osoby

Na panvici na rozohriatom oleji prudko opečieme celé šampiňóny. Ak sú väčšie, prekrojíme ich na polovice.

Pridáme na jemno nasekanú cibuľu, rezančeky kápie a papriky, restujeme spolu ďalej.

Podlejeme malým množstvom vývaru, pridáme pretlak a sójovú omáčku, privedieme k varu a prevaríme, kým sa prebytočná tekutina neodparí a šťava sa nezredukuje. Ihneď podávame.

Soľ použite podľa seba, ja som nesolila, lebo sójová omáčka s cesnakom je už slaná.

Komentáre

Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:

Zdielaj