Svokrin mrežovník

emko ~ 4. máj 2024 - 10:06

Tento recept získala maminka od svojej svokry. Veľmi sa teda nemuseli ehm, ale keď prišla reč na pečenie, tak sa mali o čom porozprávať :)

Koláč je veľmi jednoduchý. Tenké cesto sa vymiesi raz dva, potrie sa džemom a vyšľahaným snehom. Mrežovník sa dozdobí a dá piecť.
No na to, že je to takáto rýchlovka, tak je to obrovská dobrota :)

Suroviny
Cesto:
 
 
180
g
3
PL
Sneh:
 
 
100
g
Ostatné:
 
 
 
 
Sezóna

Z uvedených surovín spracujeme hladké lesklé cesto. Na jemne pomúčenej doske ho vyvaľkáme na väčšiu veľkosť, ako je pripravený plech na pečenie 32x40. Cesto opatrne navinieme na pomúčený valček a prenesieme ho na plech, ktorý sme predtým vymastili a vysypali múkou. Nožíkom všetky okraje cesta odrežeme a odložíme. Na cesto natrieme kyslejší džem.

Bielky vyšľaháme s cukrom a natrieme ich na džem. Zo zbytkov cesta vyšúľame dlhé pásiky a poukladáme ich na sneh. Začneme od stredu, lebo ak budete mať málo cesta, okraje nemusia byť mriežkované, koláču to na chuti neuberie.

Mrežovník vložíme do vopred vyhriatej rúry a pečieme na 180 stupňov asi 24 minút. Po vychladnutí ho nakrájame a podávame.

Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:

Zdielaj