FOTORECEPT: Marocké citrónové kurča
4
porcie
75
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
4
ks
kuracie stehná
olivový olej
soľ
mleté čierne korenie
1
ks
cibuľa
3
strúčiky
cesnaku
1
ks
citrón
1
ČL
šafrán
2
ČL
čerstvý nastrúhaný zázvor
olivy
postup
3.
V zapekacej mise zmiešame cibuľu, petržlenovú vňať, kto má, tak aj koriandrovú vňať,ďalej cesnak, soľ, korenie, zázvor, šafrán, 2 PL olivového oleja, citrónovú šťavu a kôru z jedného, prípadne dvoch citrónov.
4.
Do tejto marinády vložíme prekrojené stehná a necháme1 hodinu v chladničke.
5.
Zalejeme vriacou vodou, zakryjeme a dáme piecť do rúry pri 200 st. C 40 minút.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
eruska25
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.