Nátierka z droždia a vajec
nízka
náročnosť
ingrediencie
80
g
maslo
1
ks
cibuľa
100
g
droždie
trochu
mlieko
4
ks
vajce
trochu
pažitka
podľa chuti
strúhanka
podľa chuti
soľ
postup
1.
Na masle speníme nadrobno pokrájanú cibuľu a pridáme rozdrobené droždie. Nemiešame! Z droždia sa na povrchu vytvorí kožka, ktorá začne na okrajoch hnednúť a výrazne vonia.
2.
Droždie zalejeme mliekom, pridáme vajcia a vymiešame hladký krém, do ktorého postupne vmiešame lyžicu nadrobno nakrájanej pažítky. Ak je nátierka riedka, zahustíme ju strúhankou a osolíme. Natierame na okrušteky chleba.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.