Miešaný tvarohovník
5
porcií
nízka
náročnosť
ingrediencie
4
ks
vajce
30
dkg
práškový cukor
1
dl
mlieko
1
dl
olej
30
dkg
hladká múka
2
KL
salajka
Krém:
50
dkg
tvaroh
15
dkg
margarín
20
dkg
práškový cukor
1
ks
vanilkový cukor
trochu
šťava a kôra z 1/2 citróna
postup
1.
Žĺtky s cukrom vymiešame do peny, pridáme mlieko, olej. Do múky primiešame salajku a pridáme ju k žĺtkovej hmote. Cesto vymiešame a pridáme tuhý sneh z bielkov. Cesto vylejeme na vymastený a vysypaný plech a upečieme pri teplote 180°C. Po vychladnutí cesto vodorovne prerežeme na 2 pláty a naplníme ho krémom.
2.
Krém: Tvaroh vymiešame s margarínom a práškovým cukrom, vanilkovým cukrom a šťavou z citróna. Pridáme postrúhanú kôru. Vrch koláča poprášime práškovým cukrom.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.