FOTORECEPT: Tigrí chlieb
6
porcií
90
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
4
g
sušené druždie
30
ml
vlažná voda
120
ml
vlažné mlieko
1
ČL
cukor
1
PL
olej
1,5
ČL
soľ
400
g
polohrubá múka
Kôrka
1
PL
sušené droždie
100
ml
voda
1
PL
cukor
1
ČL
soľ
170
g
ryžová múka
postup
1.
Pripravíme si suroviny, čo sa týka ryžovej múky, tak ju môžeme kúpiť v hociktorých biopotravinách.
2.
Najskôr zmiešame vodu, mlieko, cukor a droždie. Necháme odležať, kým to nezačne peniť.
4.
Ďalej pracujeme s miesičom a postupne pridávame zvyšok múky.
5.
Cesto ešte pár krát spracujeme rukami a presunieme do olejom vymastenej misy a necháme kysnúť hodinu. Zakryjeme potravinárskou fóliou.
7.
Rozdelíme na 5 alebo 6 častí a vytvarujeme rôznorodé tvary: bagety, žemle, chleby... Ešte 15 minúť necháme odležať
8.
Medzitým si pripravíme zmes na kôru. Zmiešame všetky suroviny na kôru a necháme tiež 15 minút odležať.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.