Hrušky v červenom víne
3
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
3
PL
trstinový cukor
1/2
liter
červené víno
1
balíček
želatína
1
ks
škorica celá
5
ks
klinčeky
4
ks
hruška
trochu
kôra z pomaranča
postup
1.
Vo víne rozmiešame cukor, pridáme škoricu, klinčeky, pomarančovú kôru a zohrievame, kým sa cukor nerozpustí.
2.
Hrušky ošúpeme, ale stopku necháme. Vložíme ich do vína a pomaly varíme asi 25 minút. Obraciame ich, aby bola namočená celá hruška. Varíme ich do zmäknutia.
3.
Hrušky vyberieme, víno precedíme a rozmiešame v ňom želatínu. Pomaly ohrievame, až kým víno nezhustne. Nakoniec vínom prelejeme hrušky a necháme vychladnúť.
Podobné recepty
Od detstva mám blok, keď vidím rascovú polievku s vajíčkom, hovorí šéfkuchár Martin Novák otvorene. Rád má však túto klasiku (rozhovor)
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.