Makový mrežovník
8
porcií
85
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto:
300
g
hladká múka
150
g
práškový cukor
70
g
maslo
6
PL
mlieko
1
ks
vajce
1/2
KL
sóda bikarbóna
Plnka:
500
g
mletý mak
300
g
práškový cukor
200
ml
mlieko
80
g
hrozienka
1
PL
pomarančová kôra
Na ozdobu:
1
téglik
biely jogurt
1/2
ks
citrón
1
PL
med
postup
1.
V miske zmiešame múku, práškový cukor a na kocky nakrájané maslo. Primiešame mlieko, vajíčko a sódu. Vypracujeme hladké cesto, ktoré odložíme na 30 minút do chladničky.
2.
Potom 2/3 cesta rozvaľkáme na pomúčenej doske a pomocou valčeka ho prenesieme na plech vymastený maslom a vysypaný múkou.
3.
Medzitým si pripravíme makovú plnku. Mlieko s práškovým cukrom dáme zovrieť, pridáme mletý mak, hrozienka a nastrúhanú pomarančovú kôru. Zmes odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť.
4.
Vychladnutú makovú zmes navrstvíme na cesto. Zvyšné cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske, nakrájame ho na pásiky a na povrchu koláča urobíme mriežku. Hotový koláč vložíme do rúry a pečieme do zlatista.
5.
Upečený koláč podávame s jogurtom ochuteným medom, pomarančovou šťavou a kôrou.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.