Základný recept na makrónky
25
porcií
65
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
hrnček
mandľové lupienky
1
hrnček
práškový cukor
1/4
hrnček
kryštálový cukor
2
ks
vaječný bielok
Plnka:
200
g
syr Mascarpone
3
PL
práškový cukor
1
PL
kakao
postup
1.
Z mandľových lupienkov v mixéri urobíme múku a trikrát ju preosejeme a zmiešame s práškovým cukrom. V druhej miske si z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a postupne doň vmiešame sypkú mandľovú zmes a kryštálový cukor.
2.
Na papier si môžete predkresliť kolieska s priemerom cca 3 cm, dostatočne ďaleko od seba. Cukrárske vrecko naplníme cestom a krúživými pohybmi urobíme na papieri kolieska. Potom plechom buchneme dvakrát o stôl, aby z nich vyšli všetky bublinky a necháme ich približne pol hodinu odpočívať, kým sa na nich neurobí taká slabá kôrka.
3.
Pečieme ich pri teplote od 140-160°C približne 15 minút. Potom ich necháme na plechu vychladnúť.
4.
V miske si medzitým vymiešame krémový syr spolu s práškovým cukrom a kakaom. Makrónky vždy dve zlepíme pomocou krému a odložíme do papierovej krabice.
5.
TIP: V receptoch nájdetete množstvo náplní do makaróniek (Rôzne plnky do makaróniek) taktiež ich môžete zafarbiť potravinárskou farbou, aby na pohľad vyzerali lákavo.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.