Tart s pekanovými orechmi
8
porcií
90
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
Cesto:
175
g
hladká múka
1
štipka
soľ
15
g
cukor
115
g
maslo
6
PL
studená voda
Plnka:
300
g
pekanové orechy
100
g
trstinový cukor
110
ml
med
1
KL
vanilkový extrakt
55
g
maslo
3
ks
vajce
1
štipka
soľ
50
ml
mlieko
postup
1.
Na kuchynskú dosku nasypeme múku, cukor, soľ a na kocky nakrájané studené maslo. Prstami zo zmesi vymiešame cesto, ktoré sa bude podobať na mrveničku, potom postupne prilievame studené vodu dovtedy, kým nám nevznikne lepkavé cesto. Zabalíme ho do fólie a vložíme na cca 30 minút do chladničky.
2.
Do hrnca nasypeme cukor, pridáme med, na kocky nakrájané maslo a vanilkový extrakt. Za stáleho miešania zmes privedieme k varu, potom ju odstavíme a necháme vychladnúť. Rúru si vyhrejeme na 180°C.
3.
Pekanové orechy rozpolíme a opečieme na suchej panvici. Cesto vyberieme z chladničky, rozvaľkáme ho na pomúčenej doske a prenesieme do vymastenej okrúhlej formy.
4.
Na cesto nasypeme opečené pekanové orechy. Do medovej zmesi vmiešame vajíčka, štipku soli a mlieko. Potom ňou zalejeme orechy, koláč vložíme do rúry a pečieme približne 40 minút. Upečený koláč necháme vychladnúť.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.