Tekvicový chlieb s mandľami
6
porcií
70
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
180
g
tekvica hokkaido
trochu
pomarančová šťava
1
PL
kryštálový cukor
120
g
maslo
180
g
práškový cukor
190
g
polohrubá múka
1/2
balíček
kypriaci prášok do pečiva
80
g
nasekané mandle
3
ks
vajce
trochu
tekvicové semienka
postup
1.
Do hrnca dáme nastrúhanú tekvicu, zalejeme ju pomarančovou šťavou, posypeme cukrom a na miernom ohni povaríme približne 7 minút. Potom ju scedíme a necháme vychladnúť.
2.
Medzitým vymiešame žĺtky s práškovým cukrom a maslom do peny. Pridáme múku, kypriaci prášok do pečiva a tuhý sneh vyšľahaný z bielkov. Nakoniec do cesta vmiešame tekvicu a nasekané mandle.
3.
Cesto premiešame, vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Vrch posypeme semienkami a chlieb vložíme piecť do vyhriatej rúry.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.