Medový koláč
9
porcií
100
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto
400
g
hladká múka
150
g
práškový cukor
50
g
maslo
2
ks
vajce
2
PL
med
1
KL
sóda bikarbóna
Plnka
500
ml
mlieko
250
g
maslo
180
g
práškový cukor
2
balíčky
Zlatý klas
1
balíček
vanilkový cukor
ríbezľový lekvár
postup
1.
Do hrnca dáme vajcia, med, cukor, sódu bikarbónu a maslo a za stáleho miešania zahrievame na bod varu. Túto horúcu zmes vlejeme do preosiatej múky a vypracujeme hladké cesto a rozdelíme ho na 4 diely.
2.
Každú časť cesta rozvaľkáme na pomúčenej doske a osobitne upečieme na plechu, ktorý sme pred tým vystlali papierom na pečenie. Necháme ho vychladnúť.
3.
Hustý puding uvaríme zo zlatých klasov, mlieka a vanilkového cukru. Za občasného premiešania ho necháme vychladnúť. Vyšľaháme cukor s maslom a po častiach prišľaháme puding.
4.
Na spodnú časť cesta natrieme plnku, ktorú zakryjeme druhým plátom cesta a rozotrieme naň ríbezľový lekvár. Potom prekryjeme tretím plátom, potrieme plnkou a priložíme posledný plát. Koláč zaťažíme a na chladnom nieste ho necháme odstáť na 24 hodín.
5.
Na záver môžeme koláč ozdobiť orechovou zmesou prípadne čokoládovou polevou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.