FOTORECEPT: Orechové gombíky
nízka
náročnosť
ingrediencie
250
g
maslo
2
ks
vaječný žĺtok
300
g
hladká múka
100
g
mleté vlašské orechy
1
balíček
Vanilínový cukor Dr.Oetker
1/2
ČL
citrónová kôra
štipiek
soľ
80
g
práškový cukor
podľa chuti
jahodový džem
podľa chuti
práškový cukor na posypanie
postup
2.
Z vychladeného pokrájaného masla, zo žĺtkov, z múky, z mletých orechov, vanilínového cukru, citrónovej kôry a zo štipky soli vypracujeme pevné cesto.
3.
Zabalíme ho do fólie a na 2 hodiny uložíme do chladničky.
4.
Rúru predhrejeme na 180 stupňov, z vychladeného cesta si odkrajujeme rovnako veľké kúsky a tvarujeme malé guľôčky - gombíky. Koncom varešky vyhĺbime do každej jamku.
5.
Plechy vyložíme papierom na pečenie a poukladáme na ne gombičky. Vo vyhriatej rúre upečieme dozlatista.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
sylweliee
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.