Parížske rožky
40
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
30
dkg
mleté orechy
25
dkg
cukor práškový
1
ks
vajce
1
ks
žĺtok
4
ks
vajcia
6
PL
kryštálový cukor
2
balíčky
vanilínový cukor
1
ks
maslo
1
ks
margarín
1
PL
prášk. cukor
1
ks
várová čokoláda
postup
1.
Cesto: V miske rukou zmiešame mleté orechy,25 dkg práškového cukru, 1 celé vajce a 1 žĺtko.Z toho nám vznikne lepkavá orechová hmota. Z cesta odoberieme trošku, dáme na dosku, posypeme hrubou múkou a vaľkáme asi na veľkosť malíčka. Trochu zaoblíme, aby sme dostali 'rohlík'. Ukladáme na papier, necháme postáť asi 30 min. Nepečieme, ale sušíme. Z tejto dávky cesta dostaneme asi 70 ks
2.
Krém: 4 celé vajcia, 6 pl kryštálového cukru a 2 vanilky bijeme v hrnci nad parou, kým sa nám hmota neoddeľuje od hrnca. Medzitým vymiešame zmaknuté maslo, heru a 1 pl práškového cukru. K tejto hmote pridáme čokoládu roztopenú na pare a dobre vymiešame.
3.
Krém nanášame na cesto šprickou a opatrne polejeme čokoládou.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.