Šalát z červenej repy
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
4
ks
červená cibuľa
2
ks
červená repa
4
PL
olivový olej
3
PL
balzamikový ocot
2
PL
citrónová šťava
4
maslo
1
strúčik
cesnaku
1
KL
tymian
1
KL
majonéza
2
KL
smotana
korenie
soľ
citrónová šťava
kôpor
postup
1.
Ošúpeme cibuľu a repu a nakrájame ich na štvrtky. Spolu zmiešame balzamikový ocot, olivový olej, citrónovú šťavu, pretlačený cesnak, soľ, tymián a korenie. Pridáme repu a cibuľu. Všetko dobre premiešame.
2.
Zmes spolu s omáčkou dáme do zapekacej misky, rozložíme plátky masla, prikryjeme a pečieme pri teplote 220°C približne 60 až 70 minút, až kým repa nezmäkne. Necháme úplne vychladnúť.
3.
Upečené štvrtky repy nakrájame na kúsky. Na chlebíky rozložíme repu, cibuľu a zalejeme omáčkou z výpeku. Posypeme kôprom a zalejeme zálievkou, ktorú pripravíme zmiešaním majonézy, smotany, citrónovej šťavy, korenia soli.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.