Celozrnné medovníčky
60
porcií
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
430
g
múka celozrnná ražná
2
ks
vajce
350
g
med
120
g
maslo
štipiek
mletá škorica
štipiek
perníkové korenie
50
g
mleté korenie
7
g
sóda bikarbóna
Zdobenie
1
ks
zdobiacu tubu od DrOetker
1
ks
guličky na zdobenie od Dr Oetker
postup
Recept sme si ako mladá rodinka prispôsobili svojej chuti, snažíme sa meniť bielu múku za tmavú, tak sme vyskúšali aj medovníčky trošku obmeniť. Medovníčky sú naozaj veľmi chutné a mäkké a ak vydržia, pri tom aké sú veľmi chutné, aj týždeň, tak aj o týždeň sú mäkké :) a samozrejme, aby náš 4 ročný syn krásne ozdobil medovníčky potrebujeme aj zdobiacu tubu od Dr.Oetker a tiež guličky Dr. Oetker na zdobenie.
Všetky suroviny spolu zmiešame, vhodné je, aby bolo maslo mäkké, netreba sa zľaknúť cesto bude po spojení všetkých surovín riedke. Cesto si treba odložiť do chladničky a zakryté fóliou, najlepšie si ho odložiť na 2 dni. Po vytiahnutí z chladničky je cesto stuhnuté a vhodné na vaľkanie a vykrajovanie medovníčkov. pred pečením potierame rozšľahaným vajcom. pečieme 10 minúť na 170 stupňoch. po vytiahnutí z rúry a vychladnutí zdobíme zdobiacou tubou od Dr.Oetker a tiež guličkami od Dr. Oetker. Dobrú chuť!
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.