Pomarančové cukríky
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
ks
pomaranč
1,25
dl
voda
500
g
kryštálový cukor
trochu
maslo
postup
1.
Pomaranč umyjeme, ošúpeme, kôru pokrájame a šťavu vytlačíme. Kôru so šťavou a vodou dáme zovrieť, chvíľku povaríme a kôru vyberieme. Potom pridáme cukor a varíme na miernom ohni.
2.
Správnu konzistenciu roztoku poznáme tak, že namočíme doň kúsok tenkého drievka, ponoríme do vody, opäť namočíme do roztoku a schladíme vo vode. Hmota na cukríky je hotová, ak je na drievku hladká a krehká.
3.
Potom ju rozotrieme na vymastený plech a hrúbku 1 cm a necháme trocha schladiť. Nožom potretým maslom zmes pokrájame na obdĺžniky, znova necháme schladiť a nakoniec cukríky zabalíme do papierikov.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.