Pridať recept

FOTORECEPT: Rizoto

ingrediencie

1 kg
mäso z lopatky
1 ks
cibuľa väčšia
1 PL
bravčová masť
soľ
mleté čierne korenie
2 strúčiky
cesnaku
črvena paprika mletá
400 g
ryža
mrkva
hrášk
sterilizovaná kukurica

postup

Na rizoto používam mäsko hlavne z lopatky, či bravčové alebo hovädzie.
1.
Na troške masti opražímcibuľu,
Fotorecept: Rizoto
Fotorecept: Rizoto
Zdroj: anka813
 
2.
pridám na kocky nakrajané mäsko,osmažím
Fotorecept: Rizoto
Fotorecept: Rizoto
Zdroj: anka813
3.
pridám soľ,peper,cesnak a papriku.Premiešam
Fotorecept: Rizoto
Fotorecept: Rizoto
Zdroj: anka813
4.
a podlejem vodou.
Fotorecept: Rizoto
Fotorecept: Rizoto
Zdroj: anka813
5.
Vody podlejem toľko aby mi vydržala až kým mäsko nieje mäkké.
Fotorecept: Rizoto
Fotorecept: Rizoto
Zdroj: anka813
6.
Medzi tým si na troche oleja opražím ryžu do sklovitá,troška ju osolím./ryžu si vždy dám do hrnčeka,lebo potom sa mi lepšie pridáva voda./
Fotorecept: Rizoto
Fotorecept: Rizoto
Zdroj: anka813
7.
podlejem vodou.Vody dám približne 1,3/4 hrnčeka.Zamiešam,
Fotorecept: Rizoto
Fotorecept: Rizoto
Zdroj: anka813
8.
a pridám zeleninu.Premiešam a
Fotorecept: Rizoto
Fotorecept: Rizoto
Zdroj: anka813
9.
zakrytú nechám na miernom ohni asi 10 min variť.
Fotorecept: Rizoto
Fotorecept: Rizoto
Zdroj: anka813
10.
Medzi tým mäsko zmäklo,
Fotorecept: Rizoto
Fotorecept: Rizoto
Zdroj: anka813
11.
a aj so šťavou pridám k ryži,zamiešam a nechám ešte aspoň10 min na miernom ohni variť.
Fotorecept: Rizoto
Fotorecept: Rizoto
Zdroj: anka813
12.
Potom odstavím a zakryté nechám 15-20 min.Vtedy ryža zmäkne a vstrebe do seba vývar z mäska.
Fotorecept: Rizoto
Fotorecept: Rizoto
Zdroj: anka813
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Ľahké a delikátne rizoto bez mäsa: 7x inak
Ľahké a delikátne rizoto bez mäsa: 7x inak
Aj bez mäska vykúzlite vynikajúce rizoto!
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná, toto by mal vedieť každý!
Mala by sa ryža pred varením preplachovať? Ako a prečo? Poznáme odpoveď!
Delikátne rizoto: Overený recept na pravé talianske rizoto
Delikátne rizoto: Overený recept na pravé talianske rizoto plus nápady, ako ho ozvláštniť
Uvarte si s nami skutočnú delikatesu, ktorá bude hotová do pol hodiny. Tu je osvedčený recept užitočné rady,...
close up of carbohydrate food
Zemiaky, ryža, cestoviny alebo krúpy? Dietológ raz a navždy vyrieši vašu dilemu
Sú neodmysliteľným doplnkom polievok alebo druhého chodu, ale čo bude najlepšia voľba? Dietológ si vzal...
Oplatí sa ryžu oplachovať? Áno, ale z úplne iného dôvodu, ako si myslíte!
Oplatí sa ryžu oplachovať? Áno, ale z úplne iného dôvodu, ako si myslíte!
Odporúčania týkajúce sa oplachovania ryže pred varením sa najčastejšie uvádzajú v kulinárskom kontexte...