Kysnuté lievance s marmeládou a tvarohovou penou
5
porcií
nízka
náročnosť
ingrediencie
Lievance
300
g
polohrubá múka
200
g
hladká múka
100
g
hrubá múka
15
g
droždie
30
g
kryštálový cukor
2
ks
vaječný žĺtok
1/2
liter
mlieko
150
g
malinová alebo jahodová marmeláda
Tvarohová pena
1
ks
vanilkový cukor
250
g
mäkký tvaroh
100
g
kryštálový cukor
2
dl
smotana
postup
1.
Múky zmiešame.
2.
Pridáme k ním droždie, cukor, žĺtky a prilejeme vlažné mlieko.
3.
Vymiešame cesto a necháme ho 30 minút kysnúť.
4.
Z vykysnutého cesta pečieme lievance.
5.
Pripravíme penu - tvaroh vymiešame s cukrom a vanilkovým cukrom. Pridáme smotanu a poriadne vyšľaháme.
6.
Na hotové lievance natrieme tvarohovú penu a marmeládu. Dobrú chuť!
Podobné recepty
Lepkavé zemiakové cesto? Naučte sa jednoduchý trik a zemiakové gule budú krásne jemné, hladké a nadýchané
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.