Jednoduchý domáci zemiakový chlieb
5
porcií
nízka
náročnosť
ingrediencie
750
g
hladká múka
1
ks
droždie
1
PL
soľ
1
PL
ocot
1
PL
olej
1
PL
rasca
3
ks
uvarený zemiak
podľa chuti
voda podľa potreby, trochu cukru, soľ
postup
Z droždia, trochu teplej vody, trochu múky a cukru urobíme kvások. Potom pridáme popučené zemiaky, múku, soľ, rascu olej, ocot a vymiešame cesto. Necháme vykysnúť. Potom preložíme na plech vystlaný papierom a necháme podkysnúť. Pred vložením do rúry potrieme chlieb vodou, v ktorej sme rozpustili soľ. Pečieme asi 40 minút pri teplote 180-200 °C. Po upečení znovu potrieme slanou vodou.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.