Pridať recept

Cestoviny s kuracím mäsom

ingrediencie

300 g
cestoviny
300 g
kuracie prsia
1 ks
cibuľa
2 strúčiky
cesnaku
100 g
šampińóny
1 dl
biele suché víno (nemusí byť)
250 ml
smotana na varenie
1 PL
sušená bazalka
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
trochu
olivový olej

postup

1.

Kuracie prsia umyjeme, usušíme v utierke a nakrájame na malé kocky. Nachystané mäso  dáme do misky a odložíme nabok.

 
2.

Na rozpálenom oleji osmažíme nakrájanú cibuľu do zlatista a potom pridáme kuracie prsia. 

3.

Mäso necháme chvíľu dusiť, pridáme prelisovaný cesnak a šampiňóny. Všetko ochutíme soľou a čiernym korením a podlejeme bielym vínom, zakryjeme pokrievkou a na miernom ohni dusíme.

4.

Keď je mäso mäkké, pridáme smotanu na varenie, sušenú bazalku a ešte chvíľu povaríme. 

5.

Nachystané cestoviny uvaríme v slanej vode. Keď sú hotové, tak ich scedíme. Cestoviny dáme do omáčky s kuracím mäsom, zmiešame aby sa chute prepojili a podávame.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
27.4.2019 21:22
Príspevky používatela boli zablokované z dôvodu porušenia pravidiel diskusie.
Podobné články
Oplatí sa prať ryžu? Áno, ale z iného dôvodu, ako si myslíte
Oplatí sa ryžu oplachovať? Áno, ale z úplne iného dôvodu, ako si myslíte!
Odporúčania týkajúce sa oplachovania ryže pred varením sa najčastejšie uvádzajú v kulinárskom kontexte...
Varenie cestovín
Nerobíte ich aj vy? Toto je 5 najčastejších chýb, ktoré pri varení cestovín robí každý!
Každý miluje cestoviny. Ich veľkou výhodou je, že sú hotové za pár minút a ich príprava je celkom...
Aké vína podávať k cestovinám?
Viete, ako na to? Šéfkuchári radia, aké vína sa hodia k týmto cestovinovým klasikám
Či už ploché, točené alebo vrúbkované, cestoviny vám v akejkoľvek podobe zabezpečia vynikajúci kulinársky...
Musíte cestoviny prelievať studenou vodou? Raz a navždy to objasníme!
Musíte cestoviny opláchnuť studenou vodou? Raz a navždy to objasníme!
Keď sú cestoviny uvarené, scedíme ich a potom ich zalejeme studenou vodou. Robili to tak už naše mamy a staré...
Pridajte túto surovinu do vody a cestoviny sa už nikdy nerozvaria
Pridajte túto surovinu do vody a cestoviny sa už nikdy nerozvaria
Varenie cestovín je jednou z najjednoduchších úloh v kuchyni. Aj napriek tomu sa však pravdepodobne nenájde...
close up of carbohydrate food
Zemiaky, ryža, cestoviny alebo krúpy? Dietológ raz a navždy vyrieši vašu dilemu
Sú neodmysliteľným doplnkom polievok alebo druhého chodu, ale čo bude najlepšia voľba? Dietológ si vzal...