Caponata
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
baklažán
1
PL
morská soľ
1
PL
olivový olej
2
hrnčeky
nahrubo nasekaného stopkového zeleru
3/4
hrnček
cibuľa
1/3
hrnček
vínny ocot
4
KL
trstinový cukor
3
hrnčeky
passat
2
PL
pretlak
6
ks
olivy zelené
2
PL
kapary
5
ks
ančovičky v oleji
postup
Baklažán nakrájame na 2 cm veľké kocky, na sitku zasypeme 1 lyžicou soli a necháme odkvapkať. Medzitým na troche olivového oleja mierne smažíme 15 minút zeler s cibuľkou a potom vyberieme. Použijeme veľkú panvicu. V tej istej panvici smažíme na troške oleja 10 minút baklažán. Oboje potom preložíme do hrnca, pridáme ostatné ingrediencie a dusíme 15 až 20 minút. Osolíme a okoreníme podľa chuti, necháme vychladnúť a podávame na zelenom šaláte s krekrami alebo bielym chlieb
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.