Pridať recept

Caponata

dobruchut

ingrediencie

1 kg
baklažán
1 PL
morská soľ
1 PL
olivový olej
2 hrnčeky
nahrubo nasekaného stopkového zeleru
3/4 hrnček
cibuľa
1/3 hrnček
vínny ocot
4 KL
trstinový cukor
3 hrnčeky
passat
2 PL
pretlak
6 ks
olivy zelené
2 PL
kapary
5 ks
ančovičky v oleji

postup

Baklažán nakrájame na 2 cm veľké kocky, na sitku zasypeme 1 lyžicou soli a necháme odkvapkať. Medzitým na troche olivového oleja mierne smažíme 15 minút zeler s cibuľkou a potom vyberieme. Použijeme veľkú panvicu. V tej istej panvici smažíme na troške oleja 10 minút baklažán. Oboje potom preložíme do hrnca, pridáme ostatné ingrediencie a dusíme 15 až 20 minút. Osolíme a okoreníme podľa chuti, necháme vychladnúť a podávame na zelenom šaláte s krekrami alebo bielym chlieb
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Domáci paradajkový pretlak
Domáce paradajkové polotovary, ktoré nesmú chýbať vo vašej špajze
V záhradkách v týchto dňoch oberáme poslednú úrodu paradajok. Ak už máte navarené lečo aj poctivý kečup,...
Baklažán
Viete, prečo musíte dať baklažán do mlieka? Treba ho soliť? Toto tajomstvo by ste mali poznať!
Kúpili ste baklažán? Je potrebné ho soliť alebo nie? Pozrite sa, ktorá surovina mu neprospieva a prečo ho...
Baklažán
Nevynechávajte baklažán! Má minimum kalórií a znižuje riziko srdcových chorôb
Malá, krásne fialová zelenina je plná zdraviu prospešných látok, chutí fantasticky a hodí sa aj do diéty.
Letna polievka
Tip na nedeľný obed: Plnené baklažány na orientálny spôsob
Magazín Dobrú chuť vám prináša tip na nedeľný obed. Vždy bude pozostávať z polievky, hlavného jedla a dezertu. 
Baklažán
Baklažán
Máte radi baklažán? Dopestovať si a chutne ho pripraviť nie je žiadna veda :)