Segedínsky guláš s morčacím mäsom
6
porcií
65
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
250
g
kyslá kapusta
1
ks
cibuľa
200
g
morčacie prsia
2
ks
bobkový list
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
1
štipka
mletá červená paprika
1
štipka
mletá rasca
trochu
olej
150
ml
smotana na varenie
2
PL
kyslá smotana
2
KL
hladká múka
postup
1.
Na rozpálenom oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme na kocky nakrájané morčacie prsia, dochutíme ich soľou, korením, posypeme mletou červenou paprikou a opečieme.
2.
Pridáme trochu prepláchnutú kyslú kapustu, prilejme trochu vody, vložíme bobkové listy a na miernom ohni prikryté varíme domäkka.
3.
Smotanu rozmiešame s hladkou múkou a pridáme ku kapuste. Segedínsky guláš ešte chvíľu povaríme, zjemníme kyslou smotanou, dochutíme podľa vlastnej chuti korením a soľou, ak je to potrebné.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.