Bavorské dolky s lekvárom a tvarohom
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
400
g
krupicová múka
20
g
droždie
40
g
cukor práškový
40
g
margarín
80
g
masť
100
g
lekvár
100
g
tvaroh
1
ks
vajce
podľa chuti
mlieko, soľ
postup
1.
Do múky pridáme droždie, cukor, vajce, soľ, vlažné mlieko, v ktorom sme rozpustili tuk. Dobre vypracujeme cesto a necháme vykysnúť.
2.
Cesto rozvaľkáme na hrúbku 2 cm a vykrajujeme formičkou dolky. Znovu necháme nakysnúť a vyprážame na horúcom tuku.
3.
Dolky na tanieri polejeme lekvárom, tvarohom, ktorý sme vymiešali s práškovým cukrom a mliekom na omáčku.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.