Ryžová pochúťka
4
porcie
80
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
250
g
dlhozrnná ryža
400
g
šunka
200
g
pór
1
pohár
tekvicový kompót
1/2
pohár
vývar
2
PL
maslo
štipiek
čili
podľa chuti
soľ
podľa chuti
biele mleté korenie
postup
1.
Ryžu uvaríme v mierne osolenej vode. Pór očistíme, dôkladne umyjeme a nakrájame na pásiky. Tekvicu scedíme. Na hlbšej panvici rozpustíme maslo. Šunku nakrájame na pásiky a pečieme dozlata. Pridáme nakrájaný pór a spoločne so šunkou pečieme tak dlho, kým pór zmäkne a zosklovatie.
2.
Ryžu scedíme a spoločne s tekvicou pridáme k ostatným surovinám. Za stáleho miešania na miernom ohni dôkladne prehrejeme a opečieme. Musíme energicky miešať, aby sa suroviny neprichytili na panvicu. Všetko zalejeme vývarom. Aby bol pokrm pikantný, pridáme soľ, korenie a čili. Krátko povaríme, zmiernime oheň a dusíme pod pokrievkou asi 5 minút. Hotové jedlo môžme ozdobiť petržlenovou vňaťou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.