Kuracie kari
4
porcie
65
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
300
g
kuracie prsia
2
tégliky
biely jogurt
3
strúčiky
cesnaku
1
ks
cibuľa
4
PL
mletá zázvor
1
KL
kurkuma
2
KL
maslo
2
KL
koriander
1
KL
mletý kmín
1
KL
čili
1
KL
soľ
4
PL
olej
postup
1.
Prelisovaný cesnak zmiešame so zázvorom a troškou vody. Mali by sme vytvoriť pastu. Kuracie mäso umyjeme, osušíme, nakrájame na kocky a zmiešame ho s jogurtom a polovicou cesnakovej pasty.
2.
V panvici na rozpálenom oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme zázvorovú pastu a všetko korenie. Nakoniec pridáme mäso s jogurtom, zmes dobre premiešame a na miernom ohni dusíme domäkka.
3.
Keď je mäso mäkké, kari dochutíme soľou, korením, prípadne čili. Podávame s ryžou.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.