Mrazený marhuľový pretlak
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
marhuľa
1/4
kg
cukor
3/4
KL
kyselina citrónová
postup
1.
Marhule umyjeme, ponoríme ich na 30 sek. do vriacej vody a vychladíme studenou vodou. Vychladené plody olúpeme, rozštvrtíme a vykôstkujeme a pretrieme cez jemné sito.
2.
Do pretlaku vmiešame cukor (1/4 kg cukru na 1 l pretlaku). Súčasne primiešame 3/4 KL kyseliny citrónovej. Dobre premiešaný marhuľový pretlak naplníme do nepriepustných obalov a mrazíme.
Podobné recepty
Lepkavé zemiakové cesto? Naučte sa jednoduchý trik a zemiakové gule budú krásne jemné, hladké a nadýchané
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.