Mrazený špenát
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
špenát
postup
1.
Na mrazenie sú vhodné mladé špenátové listy, ktoré dôkladne umyjeme, aby sme z nich odstránili všetky prímesi. Dlhé a hrubé stonky odstránime.
2.
Špenátové listy predvaríme 2 až 3 min. vo vriacej vode. Po predvarení listy hneď vychladíme v studenej vode, necháme ich odkvapkať a naplníme ich husto do kartónov alebo vreciek.
3.
Špenátové listy nesmú byť v obaloch priveľmi natlačené. Vnútri obalov necháme 2 cm vzduchovú medzeru. Po uzatvorení ich ihneď mrazíme.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.