Dezertné brusnicové víno
stredná
náročnosť
ingrediencie
10
kg
brusnice
4
litre
voda
15
litrov
voda
9
kg
cukor
25
g
kyselina vínna
5
g
živá soľ
1
kg
jemný kryštálový cukor
postup
1.
Odvážené množstvo brusníc nasypeme do smaltovej nádoby, podlejeme vodou (na 10 kg 4 l vody) a zohrejeme do varu.
2.
Na 10 l vylisovanej šťavy pridáme 15 l vody, 9 kg cukru, 25 g kyseliny vínnej a 5 g živej soli. Získanú zmes zakvasíme čistou kultúrou.
3.
Po vykvasení pridáme do celého množstva ešte 1 kg cukru a stáčame do fliaš.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.