Pridať recept

Kvasená kapusta

ingrediencie

1 kg
hlávková kapusta
20 g
soľ
1 štipka
rasca
20 g
cibuľa
1/2 ks
jablko

postup

1.

Z hlávkovej kapusty očistíme povrchové listy, ktoré prekrojíme na polovice, vyrežeme z nich hlúby a potom ju režeme na jemné rezance. Nakrájanú kapustu osolíme, pridáme rascu a premiešame s nastrúhanou cibuľou a jablkom.

 
2.

Tlačíme ju do nádob tak, aby sa vytlačil všetok vzduch a aby uvoľnená šťava vystúpila na povrch. Nad kapustou necháme asi 10 cm voľného priestoru na záťaž. Prikryjeme a zaťažíme.

3.

V miestnosti, kde je 18 až 20 stupňov, začína kapusta v priebehu troch dní peniť, až šťava preteká. Neskôr - pri mliečnom kvasení - pena upadne a kapusta je do troch týždňov vykvasená natoľko, že ju môžeme odoberať. Dobrá kapusta je priesvitná a má jemnú kyslastú chuť.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
7 výborných jedál z kyslej kapusty
7 neodolateľných klasík z kyslej kapusty
Sedem receptov s kvasenou kapustou, ktoré určite poznáte, ale nie je na škodu mať ich po ruke.
polievka z kyslej kapusty
Sýte polievky z kyslej kapusty nahradia aj hlavné jedlo
Z kvasenej kapusty väčšina z nás robieva iba tradičnú kapustnicu. Vyskúšajte aj mrkvovú, či fazuľovú :) Z...
Poľský bigos
Zvýšila vám kyslá kapusta? Pripravte si jeden z najstarších receptov - poľský bigos
Bigos vo viacerých ohľadoch pripomína našu kapustnicu, preto si ho istotne obľúbite aj vy.
Fermentovanie zeleniny
3 vynikajúce a zdravé fermentované pochúťky: Kapusta, jablká i salsa
V predchádzajúcom článku sme si povedali, prečo sú fermentované potraviny dnes považované za superpotraviny...
Zapečená kapusta s mäsom
Súdok plný zdravia - kyslá kapusta!
Táto kyslá, chrumkavá a hlavne šťavnatá zelenina patrí do našich jedálničkov už dlhé roky. Za svoju...
Zhorkla vám kyslá kapusta? Toto je dôvod prečo a ako ju zachrániť!
Zhorkla vám kyslá kapusta? Už nikdy viac sa to nestane, pozor na tieto chyby! Máme tip, ako ju zachrániť, kapustnica bude výborná
Stalo sa to aj vám? Toto sú dôvody, prečo je kyslá kapusta horká a skvelý tip, ako ju zachrániť!