Mramorový cheesecake koláč
8
porcií
100
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
200
g
sušienky
45
g
maslo
500
g
mäkký tvaroh
250
ml
smotana na šľahanie
3
PL
polohrubá múka
3
ks
vajce
100
g
krupicový cukor
3
PL
Nutella
1
balíček
vanilkový cukor
postup
1.
Rúru dáme vyhriať na 170°C a formu na pečenie vystelieme papierom na pečenie. Sušienky rozdrvíme pomocou mixéru a zmiešame ich buď s úplne rozpusteným alebo mäkkým maslom. Sušienkovú zmes natlačíme do formy a vložíme na cca 10 minút piecť do rúry.
2.
Medzitým si pripravíme krém. Vajíčka vyšľaháme s tvarohom, smotanou a múkou. Keď sú všetky suroviny spojené a krém hladký, rozdelíme ho na dve rovnaké časti. Do jednej časti zamiešame Nutellu a do druhej vanilkový a krupicový cukor.
3.
Predpečený korpus vyberieme z rúry do stredu nalejeme 5 lyžíc bieleho krému, potom do stredu dáme 5 lyžíc tmavého krému a takto pokračujeme stále dookola. Vrch trochu zmiešame, aby sme dostali mramorový vzhľad aj na povrchu a cheesecake vložíme do rúry. Na dno rúry vložíme plech s vodou, aby koláč pri pečení nepraskol.
4.
Pečieme ho približne 30 minút, potom teplotu znížime na 150°C a pečieme ďalších 30 minút. Upečený cheesecake necháme vychladnúť vo vypnutej pootvorenej rúre aspoň pol hodiny. Najlepšie chutí dobre vychladený na druhý deň.
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.