Cviklové carpaccio
nízka
náročnosť
ingrediencie
4
ks
cvikla
2
ks
syr Mozzarella
4
PL
olivový olej
1
PL
balzamikový ocot
50
g
vlašské orechy
25
g
maslo
25
g
hnedý cukor
šťava z citróna
mäta
postup
1.
Umyjeme cviklu a varíme približne 20 minút, až kým nezmäkne. Po uvarení necháme vychladnúť, potom cviklu olúpeme a krájame na tenké plátky a ukladáme ich do misky alebo na tanierik.
2.
V miske vymiešame olivový olej s citrónom, pridáme trošku soli a čierne korenie a polejeme cviklou. Maslo, cukor a orechy postupne ohrievame na slabom ohni na panvici. Ako náhle sa roztopí maslo a skaramelizuje cukor a obalí orechy, odstavíme panvicu.
3.
Na tanier vrstvíme cviklu, prepolenú mozzarellu a posypeme skaramelizovanými orechmi. Ozdobíme lístkami mäty.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.