Tekvicové mafiny s krémovým syrom
18
porcií
35
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto:
1
hrnček
cukor
1/3
hrnček
olej
1
hrnček
tekvicové pyré
2
ks
vajce
1/4
hrnček
mlieko
1
štipka
soľ
1
ČL
sóda bikarbóna
2
hrnčeky
polohrubá múka
1
KL
mletá škorica
Krémový syr:
250
ml
krémový syr
1/2
hrnček
cukor
1
ČL
vanilkový extrakt
postup
1.
Rúru dáme vyhriať na 175°C a plech na mafiny vystelieme košíčkami.
2.
V miske vymiešame tekvicové pyré, olej a cukor ručne. Múku zmiešame so sódou bikarbónou. Do tekvicovej zmesi primiešame vajíčka, soľ a mletú škoricu. Postupne pridávame polovicu sypkej zmesi, mlieko a zvyšnú sypkú zmes.
3.
Cestom naplníme košíčky do polovice, vložíme ich do rúry a pečieme približne 15 minút. Medzitým si vyšľaháme krémový syr s cukrom a vanilkovým extraktom.
4.
Upečené mafiny necháme vychladnúť a potom ich podávame s krémovým syrom.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.