Sviatočná domáca paštéta
ingrediencie
postup
Na masle speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme na kocky pokrájané mäso, opražíme ho, posolíme, pokoreníme a dusíme vo vlastnej šťave do polomäkka.
Mäso po vychladnutí aj s pečeňami zomelieme, pridáme žemľu namočenú v smotane, do ktorej sme pridali rozšľahané vajcia a premiešame. Pridáme na kocky pokrájanú slaninu a šampiňóny a opäť premiešame.
Formu vyložíme alobalom, potrieme ho tukom a naplníme pripravenou zmesou. Potom ju uzavrieme a vložíme do pekáča naplneného vodou tak, aby siahala do tretiny formy. Paštétu vložíme do mierne rozohriatej rúry a pri teplote 80-85 stupňov pečieme asi 30 min.
Po vychladnutí paštétu vyklopíme, pokrájame na plátky a podávame.
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.