Čokoládové muffiny s arašidovým maslom
12
porcií
30
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
2
PL
zmäknuté maslo
3/4
hrnček
kryštálový cukor
1
ks
vajce
1
ks
vaječný bielok
150
ml
cmár
1/3
hrnček
voda
1
PL
biely vínny ocot
2
KL
vanilkový extrakt
1,5
hrnčeky
hladká múka
1/4
hrnček
tmavá čokoláda alebo kakao
1
KL
jedlá sóda
1
štipka
soľ
1/3
hrnček
čokoládové čipsy
5
PL
arašidové maslo
postup
1.
Rúru dáme vyhriať na 200°C a formu na muffiny vystelieme papierovými košíčkami.
2.
Vo veľkej mise vymiešame zmäknuté maslo s cukrom do peny. Potom pridáme vajíčko, zmes šľaháme ďalej a následne vaječný bielok. Zmes musí byť nadýchaná. V druhej miske zmiešame cmar, vodu, vínny ocot a vanilkový extrakt. Primiešame múku zmiešanú s jedlou sódou, kakaom (nastrúhanou čokoládou) a štipkou soli. Postupne vmiešame suché suroviny k mokrým, vymiešame hladké cesto, do ktorého vmiešame čokoládové čipsy.
3.
Hotovým cestom naplníme do 3/4 košíčky. Muffiny vložíme do vyhriatej rúry a pečieme približne 15 minút. Upečené muffiny necháme pred podávaním úplne vychladnúť, bude to trvať cca 30 minút a potom ich potrieme arašidovým maslom.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.