Pridať recept

Ostré kura so šošovicou

4
porcie
80
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

4 ks
kuracie stehno
2 ks
čili paprička
4 strúčiky
cesnaku
2 ks
červená cibuľa
2 KL
mletá červená paprika
1 PL
balsamico
1 KL
sečuánske korenie
2 stonky
tymian
trochu
extra panenský olivový olej
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
500 g
šošovica
2 ks
mrkva
2 stonky
zeler
2 ks
zemiak
1 KL
kari korenie

postup

1.
Do kuchynského mixéra vložíme čili, cesnak, jednu cibuľu, mletú červenú papriku, sečuánske korenie, soľ, dve lyžice olivového oleja a balsamico. Všetko rozmixujeme a touto pastou potrieme očistené kuracie stehná. Na stehná pridáme ešte tymián, dochutíme ich soľou, mletým korením, vložíme do pekáča, podlejeme troškou vody a vložíme ich do rúry. Pečieme pri teplote 200°C približne 45 minút. Počas pečenia kura podlievame výpekom.
 
2.
Na rozpálenom olivovom oleii opražíme druhú nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme na kocky nakrájané zemiaky, mrkvu, zeler a všetko orestujeme. Po chvíli primiešame premytú šošovicu. Zmes dochutíme soľou, korením, kari a zalejeme vodou. Varíme, dokým nebude šošovica úplne mäkká.
3.
Toto jedlo môžeme podávať s ryžou alebo bez nej. Kuracie stehná prelejeme omáčkou a podávame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať