Ostré kura so šošovicou
4
porcie
80
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
4
ks
kuracie stehno
2
ks
čili paprička
4
strúčiky
cesnaku
2
ks
červená cibuľa
2
KL
mletá červená paprika
1
PL
balsamico
1
KL
sečuánske korenie
2
stonky
tymian
trochu
extra panenský olivový olej
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
500
g
šošovica
2
ks
mrkva
2
stonky
zeler
2
ks
zemiak
1
KL
kari korenie
postup
1.
Do kuchynského mixéra vložíme čili, cesnak, jednu cibuľu, mletú červenú papriku, sečuánske korenie, soľ, dve lyžice olivového oleja a balsamico. Všetko rozmixujeme a touto pastou potrieme očistené kuracie stehná. Na stehná pridáme ešte tymián, dochutíme ich soľou, mletým korením, vložíme do pekáča, podlejeme troškou vody a vložíme ich do rúry. Pečieme pri teplote 200°C približne 45 minút. Počas pečenia kura podlievame výpekom.
2.
Na rozpálenom olivovom oleii opražíme druhú nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme na kocky nakrájané zemiaky, mrkvu, zeler a všetko orestujeme. Po chvíli primiešame premytú šošovicu. Zmes dochutíme soľou, korením, kari a zalejeme vodou. Varíme, dokým nebude šošovica úplne mäkká.
3.
Toto jedlo môžeme podávať s ryžou alebo bez nej. Kuracie stehná prelejeme omáčkou a podávame.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.