Pridať recept

Pečený sladký zemiak

ingrediencie

1 ks
sladký zemiak
trochu
drvená rasca
podľa chuti
soľ
1 ČL
olivový olej

postup

1.

Batát alebo sladký zemiak ako ho najčastejšie voláme, dôkladne umyjeme, nakrájame na kocky alebo kolieska. 

 
2.

Dáme ich do pekáča, posypeme  drvenou rascou, osolíme, pokvapkáme olivovým olejom.

3.

Ochutené a premiešané ich dáme zapiecť do trúby. Pečieme v rozohriatej rúre 10 - 15 min. 

4.

Sladký zemiak podávame ako prílohu k mäsu alebo aj samostatne podľa vlastného výberu.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Hranolčeky
Extra chrumkavé hranolčeky z rúry: Ešte lepšie ako z fritézy
Ak vám nevoňajú výpary z vyprážania a nevlastníte fritézu, stále si môžete pripraviť fantasticky chrumkavé...
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Pre mnohých ľudí nie je nič lepšie ako mladé zemiaky na obed doplnené šalátom a reďkovkami so smotanou...