Jahodové slatko
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
jahoda
1
kg
cukor
1
pohár
víno
1/2
KL
kyselina citrónová
1
ks
šťava z 1/ citróna
postup
Z jahôd očistíme stopky, každú jahodu namočíme do roztoku kyseliny citrónovej, dáme do misy a pokvapkáme citrónovou šťavou. Na dno hrnca dáme vrstvu cukru, potom vrstvu jahôd a opakujeme, kým všetko nespotrebujeme. Necháme stáť cez noc a potom uvaríme na prudkom ohni. Jahody musia ostať celé. Naplníme do misiek.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.