Pridať recept

Koreniské bravčové rebierko

ingrediencie

1 kg
mäsité rebierka
1 KL
sečuánske korenie
2 PL
morská soľ
1/2 KL
zmes 5 korení
1/2 KL
kukuričný škrob
trochu
olej na vyprážanie

Marináda

2 PL
sójová omáčka
2 PL
trstinový cukor
2 PL
suché sherry
štipiek
korenie
1 zväzok
petržlenová vňať

postup

1.
Mäso nasekáme na 5 centimetrové kúsky a dáme ho nabok. Vo woku, alebo inej hrubostennej panvici pražíme asi 5 minút semiačka čierneho korenia a soľ. Keď vychladnú potlčieme ich v mažiari spolu so zmesou piatich korenín. Zmiešame prísady marinády a tiež dáme nabok. Polovicu korenenej zmesi natrieme na mäso, potom poobraciame rebierka v marináde tak, aby boli celé pokryté.
 
2.
Marinujeme aspoň 3 hodiny. Marinádu necháme od mäsa odkvapkať a posypeme ho kukuričným škrobom. Wok naplníme do polovice olejom. V malých dávkach upražíme rebierka do zlatohneda a chrumkava. Hotové mäso necháme odkvapkať, poukladáme na predhriatú misu, posypeme ostatkom koreninovej zmesi a prizdobíme petržlenovou vňaťou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...
Na čo si musíte dávať pozor pri grilovaní: 4 chyby, ktoré robí takmer každý
Každý, kto griluje, by mal toto vedieť! 4 chyby, ktoré robí takmer každý
Zle rozpálené uhlíky, špinavý gril, spálené klobásky vedľa surových hamburgerov... Ale nebojte sa, odborníci...
Toto je dôvod, prečo majú v reštauráciách vždy šťavnaté rebierka! Odpadávajú od kosti a sú také jemné,
Toto je dôvod, prečo majú v reštauráciách vždy šťavnaté rebierka! Odpadávajú od kosti a sú také jemné, že sa topia v ústach, poznáme to tajomstvo!
Dokonalý obed, ktorým potešíte (nielen) chlapské krky! Stačí poznať malé tajomstvo a rebierka už nikdy...
Urobte to ešte predtým, ako dáte mäso na gril. Bude chrumkavé a šťavnaté
Urobte to ešte predtým, ako dáte mäso na gril. Bude chrumkavé a šťavnaté
Ako pripraviť dokonalé grilované mäso? Takto bude zvonka chrumkavé a zvnútra krásne šťavnaté.
Prečo je lepšie mäso na grilovanie marinovať? Existuje jeden veľmi dôležitý dôvod
Prečo je lepšie mäso na grilovanie marinovať? Existuje jeden veľmi dôležitý dôvod
Grilovanie je jedným z najkontroverznejších spôsobov prípravy jedla. Grilované jedlo chutí šialene dobre...