Pridať recept

Špargľa pečená v rúre a karé na rošte

Špargľa pečená v rúre a karé na rošte
Zdroj: gurmanka

ingrediencie

4 plátky
bravčové karé
podľa chuti
soľ
1 KL
grilovacie korenie
3 PL
olej
400 g
špargľa
200 ml
bešamelová omáčka
100 g
strúhaný syr
50 g
maslo
50 g
múka
400 ml
mlieko

postup

1.
Bešamelová omáčka: Z masla a z múky sprav svetlú zápražku, podlej 400 ml horúceho mlieka a posoľ. Vymiešaj na hladko, aby bola úplne homogénna. Hustotu omáčky môžeš podľa potreby upravovať zmenou pomeru múky a mlieka. Bešamel možno ešte dochutiť muškátovým orechom alebo čiernym korením.
 
2.
Kúsky mäsa najemno naklep, natri soľou a girlovacím korením, nechaj chvíľu odstáť. Špargľu vlož do vriacej vody na 2-3 minúty, potom nechaj dobre odkvapkať. Okorenené mäsá na rošte alebo panvici upeč pekne do červena a vlož ich do ohňovzdornej misy. Na každé mäso polož zväzoček šparglí, polej bešamelovou omáčkou, posyp troškou strúhaného syra a vlož do horúceho grilu. Za 10-15 minút sa syr roztopí a hneď môžeš podávať.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Ako skladovať špargľu? Vďaka tejto chybe sa rýchlo hodia na vyhodenie
Ako skladovať špargľu? Vďaka tejto chybe sa rýchlo hodia na vyhodenie
Začala sa sezóna špargle, jednej z najžiadanejších jarných druhov zeleniny. Hoci jej cena môže byť...
Špargľa
Ako sa má špargľa variť? Väčšina ľudí robí prácu navyše, zbytočne!
Špargľa by mala byť mäkká, ale zároveň pevná a šťavnatá. To je pre niektorých ľudí ťažké dosiahnuť...
Ako skladujete špargľu? Takto vydrží čerstvá a chutná až týždeň
Ako skladujete špargľu? Takto vydrží čerstvá a chutná až týždeň
Skladovanie špargle sa zdá byť samozrejmosťou, no mnohí ľudia robia základnú chybu. Špargľa tak rýchlo...
Delikátna špargľa: Všetky recepty, ktoré potrebujete poznať, aby ste vždy pripravili tú najchutnejšiu  špargľu
Delikátna špargľa: Všetky recepty, ktoré potrebujete poznať, aby ste vždy pripravili tú najchutnejšiu špargľu
Jedna z najdelikátnejších zelenín má obmedzenú sezónu od apríla do júna, preto si ju treba vychutnať, kým...
Syry
Nie je to Francúzsko ani Švajčiarsko: Táto krajina je najšialenejšia na svete, čo sa týka syrov
Milovníci syra zbystrite pozornosť: Spoločnosť Mintel, ktorá sa zaoberá prieskumom verejnej mienky, zistila,...
Špargľa: Zelenina, ktorá zmení vaše jarné menu
Špargľa: Zelenina, ktorá zmení vaše jarné menu
Nastala sezóna špargle. Povieme vám, prečo by ste ju mali jesť a čo si z nej pripraviť.