Gaštanovo – čokoládové brownies bez lepku
nízka
náročnosť
ingrediencie
250
g
gaštanové pyré
125
g
čokoláda 70 percentná
250
g
maslo
4
ks
vajce
80
g
cukor
70
ml
šľahačková smotana
postup
1.
Nad parou roztopíme čokoládu a maslo, necháme trochu vychladnúť. Gaštanové pyré vymiešame so smotanou. Žĺtky vymiešame z cukrom do peny, z bielok spravíme sneh.
2.
Do žĺtkovej zmesy pridáme gaštanové pyré a čokoládu.
4.
Tortovú formu (26cm) vystelieme papierom a dáme do nej cesto. Pečieme na 170 stupňoch cca 40-45 minút (podľa rúry). Upečený korpus nechajte vychladiť.
5.
My sme koláčik jedli iba s poriadnou dávkou šľahačky, ale pôvodný recept bol s mascarpone krémom. 250g mascarpone s 100g hustej kyslej smotany podľa chuti cukor.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Vendelincok
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.