Hydinový jus - omáčka
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
kuracie krídla
80
g
mrkva
80
g
šalotka
100
g
zeler
150
g
paradajka
1
ks
cesnakové strúčiky
2
PL
olivový olej
10
ks
celé biele korenie
2
vetvičky
tymian
1
vetvička
rozmarín
1
PL
paradajkový pretlak
100
ml
biele suché víno
5
vetvičiek
petržlenová vňať
3/4
liter
hydinový vývar
podľa chuti
morská soľ
postup
1.
Krídla nasekáme. Všetku zeleninu nakrájame. Krídla opražíme na oleji v rúre pri teplote 250°C. Pekáč preložíme na sporák, pridáme korenie, bylinky, cesnak a zeleninu. Opražíme, pridáme paradajky a pretlak a podusíme.
2.
Podlejeme vínom, necháme vyvariť, zmes zas zalejeme tmavým vývarom a privedieme do varu. Pridáme petržlen a varíme asi 1 hodinu. Jus nakoniec prepasírujeme cez cedidlo, osolíme a polejeme mäso alebo dáme do pohárov.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.