Pridať recept

Divinový jus - omáčka

ingrediencie

1 kg
kosti z diviny s mäsom
100 g
mrkva
100 g
zeler
60 g
šalotka
1 ks
cibuľa
2 ks
cesnaku
2 PL
olivový olej
1/2 ks
ošúpané nakrájané jablko
50 g
nakrájaná slanina
2 vetvičky
tymian
1 vetvička
rozmarín
5 ks
borievky
10 ks
čierne korenie
1/2 ks
šťava z 1/2 citróna a 1/2 pomaranča
1 PL
paradajkový pretlak
100 ml
červené víno
2 cl
pomarančový likér
3/4 liter
tmavý divinový vývar
podľa chuti
morská soľ

postup

1.
Kosti nasekáme a opražíme na oleji. Pridáme nakrájanú cibuľu, zeleninu, jablko, slaninu, citrónovú a pomarančovú šťavu, cesnak, bylinky a koreniny a podusíme. Pridáme pretlak, podlejeme vínom, likérom a tekutinu zredukujeme.
 
2.
Potom prilejeme vývar a privedieme do varu. Pomaly varíme 1 hodinu. Vývar prepasírujeme, zredukujeme na polovicu, osolíme a polejeme mäso alebo dáme do pohárov.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať