Divinový jus - omáčka
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
kosti z diviny s mäsom
100
g
mrkva
100
g
zeler
60
g
šalotka
1
ks
cibuľa
2
ks
cesnaku
2
PL
olivový olej
1/2
ks
ošúpané nakrájané jablko
50
g
nakrájaná slanina
2
vetvičky
tymian
1
vetvička
rozmarín
5
ks
borievky
10
ks
čierne korenie
1/2
ks
šťava z 1/2 citróna a 1/2 pomaranča
1
PL
paradajkový pretlak
100
ml
červené víno
2
cl
pomarančový likér
3/4
liter
tmavý divinový vývar
podľa chuti
morská soľ
postup
1.
Kosti nasekáme a opražíme na oleji. Pridáme nakrájanú cibuľu, zeleninu, jablko, slaninu, citrónovú a pomarančovú šťavu, cesnak, bylinky a koreniny a podusíme. Pridáme pretlak, podlejeme vínom, likérom a tekutinu zredukujeme.
2.
Potom prilejeme vývar a privedieme do varu. Pomaly varíme 1 hodinu. Vývar prepasírujeme, zredukujeme na polovicu, osolíme a polejeme mäso alebo dáme do pohárov.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.