Jablkové lievance
ingrediencie
Na ozdobu
postup
Vo väčšej miske zmiešame cukor, múku, škoricu a štipku soli. Pridáme mlieko a pomocou metličky poriadne vymiešame na hladké cesto. Pridáme dva žĺtky, nastrúhané jablká a opäť všetko premiešame. Ak je cesto až príliš husté pridáme ešte mlieko. Na záver zľahka primiešame sneh vyšľahaný z dvoch bielkov.
Hotové cesto necháme 2 až 3 minúty postáť. Potom na troške oleje opečieme lievance do zlatohneda.
Cukor skaramelizujeme na panvici. Potom do tekutého karamelu pridáme maslo a počkáme, až kým sa hmota celkom neroztopí. Potom do karamelu pridáme olúpané jablko nakrájané na kocky alebo plátky a ešte krátko prevaríme. Upečené lievance servírujeme preliate skaramelizovanými jablkami.
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.